December, alweer een jaar voorbij. Het voelt alsof ik gisteren net de kerstboom heb weggedaan. Maar Sinterklaas staat al weer voor de deur. Bij de Stedenwijker zijn we al helemaal in de stemming. We hebben weer een feestelijke editie klaar staan.

Ben je benieuwd hoe je buren de feestdagen doorkomen? Jane doet een oproep aan alle Stedenwijkers om je feestelijke ideeën, tradities en cadeautips te delen, zodat iedereen inspiratie kan opdoen. Bij de Buurtkamer kan je terecht voor het maken van een kerststukje. Ook hebben we weer een wedstrijd voor de mooiste kerstboom van Stedenwijk, hier lees je hoe je mee kunt doen. En over kerstbomen gesproken, zelf heb ik een stukje geschreven over de dennenboom.

Ben je nog op zoek naar een lekker toetje voor na het kerstdiner? Dan moet je zeker even het recept van Hanna voor bananendroomtaart lezen. Met deze oh zo heerlijke taart is je feest helemaal compleet. Patrick schrijft deze maand een mooi stuk over posttraumatische groei. Atie de Swart heeft een stuk geschreven over de Boombom2022. Nieuwsgierig? Ik ook!

Dat sport en beweging belangrijk is voor je gezondheid weten we inmiddels allemaal. Vooral in deze maand met het vooruitzicht op al het lekker eten en de zoete verleidingen. Op woensdagmiddag kan je gratis sporten in Sporthal Stedenwijk en het is voor alle leeftijden.

Denk je na het lezen van deze feestelijke editie: ‘ik wil ook bij de Stedenwijker’? Doe dan even de quiz die Hanna gemaakt heeft, om te kijken wat voor vrijwilliger jij bent. We zijn altijd op zoek naar mooie verhalen uit de buurt. Verder nog 7 mooie tips van Patrick om de feestdagen fijn en goed door te komen op jouw manier.

Namens de redactie van de Stedenwijker wens ik iedereen hele fijne feestdagen toe. En de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Foto van www.pixabay.com

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.