Beste lezers, allereerst een goed begin en een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar toegewenst namens alle redactieleden van De Stedenwijker.

Ons voornemen is natuurlijk elke maand mooie artikelen voor u te publiceren en wij zijn ervan overtuigd dat u ons blijft volgen.

De feestmaand december was erg geslaagd en in januari laten wij u nog even nagenieten van de kerstsfeer. Meinke heeft samen met Petra een wandeling gemaakt door Stedenwijk en heeft mooi versierde huizen voor u vastgelegd. Om het nieuwe jaar te vieren kunt u nog tot medio januari terecht bij de oliebollenkraam op het ’s Hertogenboschplein.

Januari is voor velen een budgetmaand en daarom heb ik een budgetrecept voor u gemaakt. Laat het u smaken. Eerder hebben wij artikelen over eenzaamheid gepubliceerd en om u te attenderen hoe belangrijk het is om actie hierop te ondernemen hebben wij weer een het artikel hierover Humanitas Goed Ontmoet.

Petra interviewt Kim en u leest veel interessants over vondsten in Flevoland, schatten uit de oudheid en haar werk als paleo-ecoloog voor een archeologisch adviesbureau.

Kim laat u wederom kennis maken met een stukje natuur in Stedenwijk vanuit haar beleving. Deze keer komt de Aalscholver voorbij kijken.

27 januari is het gedichtendag en daarom trakteren kinderen van de basisschool Al Imam u op een paar mooie gedichten. Op deze gedichten moet u nog even wachten tot 27 januari!

Veel leesplezier en tot de volgende maand.

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.