Voor mij is februari nog het begin van het jaar met veel beloftes.

We zien straks de eerste knoppen aan de bomen, het wordt lichter en de dagen worden langer. We hebben onze voornemens in januari op een rijtje gezet en kunnen ze in februari weer liefdevol evalueren.

Liefdevol te werk gaan doet relaties en huwelijken blijven bestaan. Het bewijs leveren Kees en Marja Duvekot en Willem en Petra Bosch. Lees de verhalen van deze twee prachtige koppels en plaats een Valentijns reactie voor een geliefd persoon.

We hebben een nieuwe medewerker Patrick Böhmermann, die zich voorstelt. Patrick gaat artikelen schrijven voor ons en dit keer gaat het over Maak Vrienden Dag.

4 Februari is het Wereldkankerdag. Annemarie Ongolesono heeft een boek geschreven over haar strijd met kanker en zij heeft ook een lotgenoten groep in Almere opgestart. Meer informatie hierover is te vinden in haar artikel. Parkhuys Almere is een centrum waar mensen die leven met en na kanker elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Op 4 februari is er een open huis en wordt de nieuwe locatie officieel geopend.

Kim schrijft een stuk over het plaatsen van een prullenbak op het Arnhemplein. Het wordt een kunstwerk gemaakt door kinderen. De Gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur en Hanna geeft handige informatie hieromtrent.

Goed om te weten dat het Schakelteam Almere altijd een luisterend oor heeft als je even niet uitkomt en hulp nodig hebt. Verder nog nieuws over de activiteiten in De Wijkhoek.

Een lekker recept doet het altijd goed. Dit keer wat anders een worteltaart van Hanna omdat het 3 februari ‘carrot cake day’ is.

Wees lief voor elkaar en een mooie Valentijnsdag toegewenst.

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.