Zoals veel meiden van haar leeftijd wil mijn dochter graag zangeres worden. Twee jaar geleden kreeg ze tijdens het Ouder en Kind Festival, dat elke zomer wordt gehouden op het Arnhemplein, een kaartje in haar hand van de stichting ‘Als ik later groot ben in Almere’. Op dit kaartje mocht ze haar droom invullen voor als ze later groot is, en dat heeft ze gedaan. Zo kreeg ik een paar weken later een appje van Annemette, met de vraag of we een keer langs wilden komen om over haar droom te praten, wellicht kon ze helpen. Zo kwamen we bij de City Voices. Mijn dochter mocht hier zelfs een promotiefilmpje voor maken:

https://www.facebook.com/alsiklatergrootbeninalmere/videos/615134592390781/

De City Voices is een vrolijk kinderkoor onder leiding van de enthousiaste zangjuf, Sylvia. Ieder kind tussen de 7-14 dat van zingen houdt kan meedoen. Elke donderdag is er een repetitie en een paar keer per jaar zijn er optredens. Zo zingen ze elk jaar kerstliedjes in verzorgingscentrum ‘De Kiekendief’ en zongen ze afgelopen zomer bij het afscheid van iemand van ‘Kleur in Cultuur’, de organisatie die medeverantwoordelijk is voor de organisatie van het koor, en andere culturele activiteiten in Almere. Ook zingen ze ieder jaar op 4 mei bij de kinderherdenking in het Bos der Onverzettelijken.

Vorig jaar ging dit helaas niet door, vanwege de coronamaatregelen. Maar dit jaar mocht het weer. Na maanden van lockdown en wekenlang thuisonderwijs zijn de kinderen op 25 maart 2021 weer begonnen met zingen. De kinderen zongen wel op afstand omdat ze toch uit verschillende groepen van verschillende scholen komen. Juf Janine, kinderopbouwwerker bij de Schoor, die de bijeenkomsten van het koor organiseert, was er ook bij die eerste les. ‘Wat was het mooi om al die emoties van hun gezichten af te lezen toen ze weer naar buurtcentrum Kolkzicht kwamen om samen te zingen.’

Op 4 mei mochten ze eindelijk weer optreden. Helaas mochten we er als familie niet bij zijn, maar het was wel live te volgen op www.omroepalmere.nl. En wat was het een spetterend optreden. Ondanks de wind, de kou en de regen, zongen ze de sterren van de hemel. Zelfs toen het geluid even niet helemaal meewerkte, zongen ze door als echte professionals en bleven ze in de maat door goed te letten op de aanwijzingen van dirigent Sylvia. Het was een genot om naar te kijken. En als trotse moeder moest ik wel even een traantje wegpinken tijdens het nummer ‘Cover me in sunshine’, waarbij tot ieders verbazing, aan het eind de zon doorbrak, wat een magisch moment was dat!

Na de twee minuten stilte werd het optreden afgesloten met het volkslied, en twee zangers mochten ook nog een krans leggen. Wat ik heel mooi vind is dat kinderen via de City Voices op een leuke creatieve manier toch ook maatschappelijk betrokken zijn, en het belang van de dodenherdenking leren kennen. Of met kerst voor een vrolijk optreden zorgen voor ouderen in een verzorgingstehuis. Zo kunnen deze kinderen hun talenten ontwikkelen, iets moois doen voor de maatschappij en zijn ze weer een mooie ervaring rijker.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Janine Krak. Zij organiseert als kinderopbouwwerker activiteiten in Stedenwijk. Wil je ook meezingen met de City Voices? Neem dan contact op met Janine (jkrak@deschoor.nl of 06-54793409). De City Voices repeteren elke donderdagmiddag van 15.30 tot 16.30 in buurtcentrum Kolkzicht.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.