Inmiddels zijn wij aangekomen bij onze september editie. De kinderen zijn weer fris en fruitig naar school na de zomervakantie en er komt gelukkig meer structuur voor ouder en kind na alle coronamaatregelen.

Wij hebben weer een mooie editie voor u gemaakt van “de Stedenwijker” en wensen u veel leesplezier.

Wie na de zomervakantie naar een activiteit zoekt kan altijd terecht bij buurtcentrum De Inloop. In Ouderen Soos buurtcentrum De Inloop nodigt Annemarie de ouderen speciaal uit voor een kopje koffie en een praatje.

Benieuwd naar de Gierzwaluw? Lees het artikel van Kim De vrolijke zwierezwaaier om alvast kennis te maken, zodat u de volgende zomer volop kunt genieten van deze enthousiaste vogels.

Duurzaamheid is een hot item vandaag de dag en belangrijk voor iedereen. Willen wij onze planeet met onze mooie Stedenwijk behouden dan moeten wij zinnig en zuinig omgaan met producten, water, grondstoffen, etc. Hoe u dit doet vertelt Kim in Duurzame dinsdag.

Aansluitend hierop leest u in World Cleanup Day hoe “Buren met Elkaar” en “het Groene Hart” het initiatief nemen op 18 september om zwerfafval op te schonen van straten, pleinen en grachten. Ook ú kunt deze mooie actie ondersteunen! Onderaan het artikel staan twee e-mail adressen waarbij u zich kunt aanmelden om deel te nemen.

Stedenwijk bruist weer van de energie en de activiteiten. We wensen u een mooie september toe en zien u graag weer bij onze oktober editie.

Wilt u een artikel delen dat mag altijd via de social media kanalen die onderaan het artikel staan.

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.