En toen was het ineens herfst. Van de lente ging het bijna onmerkbaar en naadloos over in de herfst. Van de zomer hebben we weinig gemerkt. Ik klaag niet, ik denk dat de natuur grote behoefte had aan veel regen na de droge zomers van de afgelopen jaren. Het was terug te zien in de wijk. Bloemen hebben uitbundig gebloeid, zelfs nu ik dit schrijf staan de bermbloemen nog prachtig in bloei langs de Breukelengracht. Dit heeft ook geresulteerd in meer insecten. Ik heb dit jaar meer bijen, libellen en vlinders zien vliegen, en ik heb nog nooit zoveel krekels gehoord in de wijk, een prachtig geluid. Inmiddels hangen de paardenkastanjes vol met bolsters en buigen de takken van de struiken door onder het gewicht van hun bessen. En al dit moois in de wijk heeft ons geïnspireerd om weer mooie stukken over ons prachtige Stedenwijk te schrijven.

Zo laat Petra buurtbewoonster Netty Visser aan het woord over haar boekenkistje en brengt Petra ook verslag uit van burendag bij haar in de straat. Hanna doet verslag van de burendag op Arnhemplein. Er is een verslag van World Cleanup Day in de wijk en een verhaal van Ans Kreelekamp, waarin zij uitlegt hoe haar organisatie fungeert als mediator voor ouderen in de wijk en het gezondheidscentrum. Meinke had deze maand een huis vol dieren en had daardoor genoeg inspiratie voor een verhaal ter ere van dierendag. Samen zijn we op paddenstoelenjacht gegaan, en geheel in het thema herfst deelt ze ook een recept voor paddenstoelensoep met ons. Maandag 11 oktober is het Coming Out Day, hiervoor heb ik Meinke geïnterviewd over haar eigen coming-out ervaring.

Verder hebben we weer verschillende professionals uit de wijk aan het woord. Kortom, genoeg artikelen om u een regenachtige herfstmiddag te vermaken. Zelf lees ik alle artikelen van de Stedenwijker altijd met veel plezier, en ik verwonder me altijd over hoeveel er nog te leren valt over de wijk en de mensen die er wonen en werken. Ik ga weer genieten van de prachtige herfstkleuren in de buurt, en wens u veel leesplezier.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.