Dit pasta recept is zo makkelijk en ontzettend lekker. Je kunt het als basis gebruiken en alles toevoegen dat je lekker vindt maar je kunt het ook gewoon eten zoals hieronder. Genieten!!

4 personen

350 gram spaghetti

4 tenen knoflook

80 ml olijfolie

Een halve theelepel chili vlokken

2 takjes verse peterselie

Vers gemalen zwarte peper

Zout

Parmezaanse kaas geraspt

Voor de knoflook, chili vlokken, Parmezaanse kaas en peterselie geldt toevoegen naar smaak. Je kunt altijd meer of minder toevoegen. Gewoon doen wat je lekker vindt!

Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven. Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg dat de pasta al dente is.

Terwijl de pasta kookt rooster je de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie. Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur.

Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta. Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta. Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.

Serveer de pasta met de rest van de Parmezaanse kaas,

Eet smakelijk!!

foto via freepik