Benodigdheden
Kipfilet (in blokjes gesneden), rijst
Paprikapoeder, knoflookpoeder
Uienpoeder, zwarte peper
Turmeric poeder, komijnpoeder
Zout, chilipoeder
Olijfolie, knoflook (geperst) en
Kippenbouillon
Voor de dressing
1/2 cup yoghurt
1/3 cup mayonaise
Zwarte peper, zout
Suiker, citroensap
Peterselie en azijn
Salade
Sla, komkommer
Tomaat, paprika en wortel

  • Begin met het marineren van de kip met alle bovengenoemde kruiden en zet het opzij.
  • Zet je rijst op. Ik gebruik een rice cooker. Voeg aan het water van de rijst de volgende kruiden toe: kippenbouillon, paprikapoeder, turmeric poeder. Roer af en toe even door terwijl het kookt.
  • Witte dressing. Voeg alle ingrediënten toe voor de witte saus en roer goed door met een spatel.
  • Snijd alle groente die je wil gebruiken voor de salade.
  • Bak de kipfilet op hoog vuur in een scheut olijf olie tot het gaar is.
  • Verdeel de rijst over een bord.
  • Doe de salade erbij en de kipfilet.
  • Als laatste doe je de dressing over het geheel: dus ook over de rijst en de kipfilet.
foto: Meinke Fisscher

Een heerlijk gerecht voor de zomermaanden.

Bon appetit

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.