Benodigdheden
Kipfilet (in blokjes gesneden), rijst
Paprikapoeder, knoflookpoeder
Uienpoeder, zwarte peper
Turmeric poeder, komijnpoeder
Zout, chilipoeder
Olijfolie, knoflook (geperst) en
Kippenbouillon
Voor de dressing
1/2 cup yoghurt
1/3 cup mayonaise
Zwarte peper, zout
Suiker, citroensap
Peterselie en azijn
Salade
Sla, komkommer
Tomaat, paprika en wortel
- Begin met het marineren van de kip met alle bovengenoemde kruiden en zet het opzij.
- Zet je rijst op. Ik gebruik een rice cooker. Voeg aan het water van de rijst de volgende kruiden toe: kippenbouillon, paprikapoeder, turmeric poeder. Roer af en toe even door terwijl het kookt.
- Witte dressing. Voeg alle ingrediënten toe voor de witte saus en roer goed door met een spatel.
- Snijd alle groente die je wil gebruiken voor de salade.
- Bak de kipfilet op hoog vuur in een scheut olijf olie tot het gaar is.
- Verdeel de rijst over een bord.
- Doe de salade erbij en de kipfilet.
- Als laatste doe je de dressing over het geheel: dus ook over de rijst en de kipfilet.
Een heerlijk gerecht voor de zomermaanden.
Bon appetit