3 blikjes tomaat in blokjes
4 blikjes kidneybonen
Komijnzaadpoeder
Chili poeder
3 maggi blokjes
1000 gr. gehakt rundvlees ( kan ook met varkensvlees )
Geraspte kaas
Zure room
Rijst
Tortilla chips
Olijf olie

Dit is een flinke pan chili, voor minder personen kun je de ingrediënten halveren.
Ik maak altijd heel veel, want de kinderen van mijn opvang vinden dit super lekker en willen allemaal mee-eten..
Ook eet ik het zelf niet met rijst maar met tortillachips. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Uiteraard als je geen rijst lust of low carb eet dan kan de rijst uit het lijstje gehaald worden.

Dit is echt een heel makkelijk recept.


Neem een grote pan en doe er een scheutje olijfolie in.
Doe het gehakt in de pan en rul tot het helemaal bruin is. Dan de blikjes tomaat erin en even door roeren. Daarna de blikjes bonen, bewaar even een blikje. Weer even door roeren. Dan een blikje vullen met water en in de pan. Bij het tweede blikje water voeg je het potje (ja het hele potje) komijnzaadpoeder en roer tot er geen klontjes zijn en voeg toe aan de pan. De maggiblokjes en de chilipoeder kunnen er nu ook bij en even doorroeren. De hoeveelheid chilipoeder hangt af van jezelf en of je van pittig eten houdt. Ik doe er meestal een theelepel in verband met de kinderen.
Nu alles in de pan zit moet deze 2 a 3 uur op een laag vuur pruttelen en af en toe doorroeren.


Voor het serveren
Doe in een kom een beetje rijst en daar overheen 3 flinke scheppen (soeplepel) chili. Dan een beetje zure room en geraspte kaas.


Voor degene die geen rijst willen doe je chili in een kom, dan zure room en geraspte kaas en aan de zijkant wat tortillachips… handig om te dopen.

Dit recept kan ook gemaakt worden voor vegetariërs en vegans.

‘The ultimate cold day comfort food’

Eet smakelijk.. 

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.