Lieve Stedenwijkers,

Welkom bij alweer de 2e editie van onze online buurtkrant. En oh, wat zijn we trots, dat mag best even gezegd worden. We hebben veel positieve reacties gehad op onze eerste editie, en de site wordt al goed bezocht. Hanna heeft zelfs een interview gegeven over De Stedenwijker bij Omroep Flevoland. Zelf heb ik alle artikelen met veel plezier gelezen en ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd over onze mooie wijk. Ook deze maand staat de krant weer boordevol leuke artikelen.

Zo krijgen we een inkijkje in een dag uit het leven van Louis, het bijzondere huisdier van Meinke; het schijnt nogal een deugniet te zijn. In ‘ondernemers aan het woord’ kunt u een interview lezen van Petra met Hussein Mourad de kapper. Ook zal zij ons meer vertellen over haar buuf en bijzondere Stedenwijker Katja Urban. Actieve buurtbewoner Vesna vertelt over Buurtlokaal BuurtSuper gelegen aan het Arnhemplein. En dan ook nog ons eerste filmpje over wat Stedenwijkers zoal gemeen hebben: deze keer is dat vasten. Verder hebben we weer een lekker recept en komt u erachter wie de heersers van het Weerwater zijn. Tot slot stellen een aantal buurtprofessionals zich weer voor en zijn er weer leuke vrijwilligersvacatures, activiteiten en lokaal nieuws. Ik wens u weer heel veel leesplezier deze maand, en mocht u nou zelf een bijdrage willen leveren of iets of iemand uit de buurt in de schijnwerpers willen zetten, stuur dan een mail naar destedenwijker@outlook.com.

Veel liefs,

Kim.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.