Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar buiten en denk ‘de herfst is begonnen’. Ik zie de eerste herfstregen en kijk alweer met weemoed terug op de zomer. Maar gelukkig hebben we de Stedenwijker nog, en deze editie tovert een glimlach op het gezicht van iedereen. We kijken terug naar het begin van de zomer, toen het Ouder-en-Kind-festival plaatsvond. We waren er bij en dit heeft mooi materiaal opgeleverd voor onze krant.

Patrick legt ons deze week uit wat sociale psychologie eigenlijk is. Hanna heeft een heerlijk herfstig recept voor geroosterde pompoen voor ons. Van mij krijgt u het tweede deel van het drieluik met Jan van Koningsveld. We hebben ter ere van vrijwilligersdag een stukje van Annelies Callenbach, vrijwilligster bij het administratief spreekuur in Stedenwijk en Literatuurwijk.

Mocht je nou niet binnen willen blijven met een warme kop thee, er is natuurlijk ook dit seizoen weer van alles te doen in Stedenwijk. Zo zijn er om de week creatieve activiteiten voor kinderen van 8-13 in de Buurtsuper. Voor andere leuke activiteiten bij deze gezellige plek kunt u kijken op www.buurtsuperstedenwijk.nl. Ook bij de Veldhoek, de Wijkhoek en de Inloop zijn leuke activiteiten te vinden voor jong en oud.

Namens de redactie wens ik u een gezellige herfst toe!

Foto van pixabay.com

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.