Waar ik de afgelopen feestelijke tijd van genoten heb is het samen zijn met anderen; tijdens de Kerstlunch op mijn werk, het Kerstfeest bij mijn sportschool, de eindejaarsviering van de bieb met al die vrijwilligers die zich tomeloos inzetten. En niet te vergeten de momenten met vrienden en familie. Voor mij heeft het Kerstfeest zelf geen religieuze betekenis, maar dat belet mij niet het samen zijn met andere mensen in deze tijd te waarderen en deze donkere tijd te benutten om in het samenzijn te luisteren naar mensen die met mij van mening verschillen. Als ik je een goed voornemen voor 2024 mag meegeven dan is het wel luisteren zonder te oordelen. Zeker als iemand iets zegt waar jij het niet mee eens bent. Misschien wordt je er wel heel erg kwaad om, maar daar schiet je niks mee op. Tegenover elkaar staan met haat in het hart en zonder werkelijk begrip en compassie waar de ander vandaan komt creƫert de hel op aarde. Sluit jezelf dus niet af voor mensen die anders dan jij denken. Voel je niet gedwongen om een kant te kiezen. Zoek de verbinding op. Sla een brug tot de ander. Op een plek in het midden, daar kan de heling beginnen.

In deze editie:

De redactie wenst iedereen een gezond en vooral vreedzaam 2024!

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.