Ik schrijf dit op de dag dat een heleboel versoepelingen in gaan wat betreft de coronamaatregelen. Nu kan de zomer beginnen! Vrij van de meeste beperkingen en voor sommigen zelfs met een vakantie in het buitenland.
Voor de Stedenwijkers die om wat voor reden dan ook in Almere blijven deze zomer is er genoeg leuks te doen! Voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd door het kinderopbouwwerk.
We eindigen juni met het herdenken van de afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij en vieren dit op 1 juli. Keti Koti Almere zorgt dat dit ook in Almere gebeurt. Ter ere van Keti Koti heeft Meinke een Surinaams recept gemaakt.
Op 11 juli is op het Arnhemplein als vanouds het Ouder en Kind Festival. Plezier voor jong en oud samen. Een actieve vrijwilliger in de wijk die ook haar steentje bijdraagt aan het festival wordt geïnterviewd voor Nelson Mandeladag: Loes van Zoen.
In de rubriek natuur is onze huisbiologe Kim weer aan het woord over de natuurmuur.
De professional organizer Annet Groen vertelt in deze editie wat zij te zoeken heeft in Stedenwijk.
Ook deze keer zijn we de dieren niet vergeten, deze maand: Sally de Therapiehond.
Verder kan je weer kijken naar onze vrijwilligersvacatures en leuke activiteiten die op stapel staan.

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.