Gelukkig nieuwjaar lieve Stedenwijkers! Ook dit jaar hopen wij u weer te vermaken met mooie verhalen uit de wijk. Omdat januari, na de feestelijke decembermaand, soms een lange, donkere, saaie maand kan lijken, hebben we deze editie extra hartverwarmend gemaakt.

Patrick vertelt ons het belang van knuffelen, en accepteren. En hoe je soms misschien een knuffel moet accepteren ;-). Jane nodigt iedereen uit om je favoriete gedicht te delen voor de Gedichtendag. In het kader van Wereld Religie Dag wil ze graag weten hoe Stedenwijkers hun religie belijden of op andere manieren spiritueel zijn. Deel je verhaal in de commentaren onder de artikelen. Verder heeft ze een mooi artikel geschreven ter ere van de Internationale Dag van het Handschrift.

Met het recept voor Gözleme van Hanna wordt elke lunch of nieuwjaarsborrel een feestje. Ook hebben we weer een hartverwarmend verhaal van het Schakelteam. Zelf heb ik geprobeerd wat kleur in deze editie te brengen met een stukje voor Nationale Tulpendag.

Kortom, genoeg moois om je hart op te halen deze januarimaand.

Namens de redactie wens ik iedereen veel geluk en gezondheid toe in 2023. En veel leesplezier!

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.