Wat is het fijn om ons weer te verheugen op mooie dagen met meer licht en zon, na alle donkere en koude dagen. We kunnen meer ondernemen en wat uitjes plannen buiten.

Allereerst vandaag een Groot Compliment voor de Redactie! Samen hebben we weer een mooie editie samengesteld met veel leuks en vertier. Plan een bezoek aan de Keukenhof en maak van tevoren de Focaccia klaar om mee te nemen voor onderweg.

Kim maakt ons weer attent op onze mooie en nuttige natuur. Ze vertelt meer over de Huismus die in Stedenwijk gelukkig een goed leven heeft. Lees het mooie interview van Sofia (11 jaar) met Hanna over democratie, in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen.

Ook serieuze zaken zoals: Huiselijk geweld, Motiverende gespreksvoering en Posttraumatische groei (deel 2) komen aan bod. Heb jij een koffer met een bijzonder reis- of migratieverhaal? Doneer hem op de koffer inzameldag van FENIX, bij De Nieuwe Bibliotheek op zondag 12 maart 2023.

Of je wel of niet Iers bent, van onze redactielid Patrick mag je St. Patrick’s Dag vieren op 17 maart. Voor de salsadansers die de basis al beheersen is er een open avond op maandag 20 maart 2023 om 19.30 uur in de Wijkhoek. Je kan zo even de sfeer proeven en of je, je wilt aansluiten op de reeds bestaande groep.

Veel leesplezier en tot de volgende keer.

Illustratie via pixabay.com

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.