Goedendag lieve Stedenwijkers,

December is begonnen en de feestdagen staan voor de deur. Wij van de Stedenwijker hebben er enorm veel zin in en hebben dan ook een feestelijke editie voor u gemaakt. Nieuw in dit nummer is de open vraag waar alle Stedenwijkers op kunnen reageren, wij vroegen ons af, wat hoort er nou echt bij kerst voor u? Ook hebben we een fotowedstrijd, we zouden het leuk vinden als mensen een foto van hun kerstboom insturen, de mooiste kerstboom krijgt een prijs. Charlotte heeft een rapportage gemaakt van Sint door de wijk, wat plaatsvond op 23 november.

Omdat het een feestmaand is, hebben we deze maand twee recepten voor u, een recept voor kruidnoten en een kerstrecept. En natuurlijk hebben we weer mooie interviews. Jane heeft Daafie geïnterviewd, hij woont al 40 jaar in Stedenwijk. Vroeger had hij een Islamitische slagerij, maar nu staat hij op de markt met riemen en andere lederwaren. Petra heeft een interview gedaan met, Kasper Jongejan, de graffiti-artiest die de Rotterdambrug zo mooi heeft beschilderd en met Elnara Muermans, zij geeft zangles, accordeonles en pianoles, ook begeleidt zij een jeugdkoor en geeft stemtherapie.

Hanna heeft afgelopen maand een protestmars georganiseerd voor Almeerse slachtoffers van de toeslagenaffaire en doet daar verslag van. Verder hebben wij een artikel van Wim van Ewijk van de Rode Kruis Almere en Kim heeft een stuk geschreven over de prachtige platanen aan de Middelburgweg.

Kortom genoeg leesvoer om de donkere dagen voor kerst mee door te komen.

Laat de winter maar beginnen. Wij van de redactie wensen u hele fijne feestdagen.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.