Na de dagen met volop zon en vakantie gaan we zoetjes aan naar de herfst. We komen rustig weer in onze normale ritme.

Alle seizoenen hebben hun eigen charme en een ieder heeft zo zijn eigen voorkeur voor een bepaald seizoen. Voor de fotograaf en de schilder is het volop genieten, want dit seizoen met haar wisselende stemmingen geeft heel veel inspiratie. Het is een uitdaging om de beelden mooi en artistiek vast te leggen.

Het is daarom een mooie gelegenheid voor de gevorderde schilder om samen met Atie de Swart te komen schilderen in de Inloop. Om even nog in de zomersfeer te blijven heb ik een stuk over kokosnoten geschreven en een recept met kokos: Kokos Kerriekip.

Onder het genot van een verzorgde lunch kunnen bewoners die zich inzetten voor hun buurt kennis met elkaar maken in Buurtcentrum De Draaikolk tijdens de Buurtintiatieven Ontmoetingsdag op 8 oktober van 10 – 14 uur. Plan de datum alvast in uw agenda.

Vindt u een gezonde leefomgeving en duurzaam verbouwde voeding ook zo belangrijk? Meld u zich dan aan als host voor het Amsterdam-Almere paviljoen op Floriade. U vindt alle informatie in het artikel. Het Schakelteam Almere heeft weer 2 mooie schakelverhalen voor u: Geduld en Moedig een nieuwe start aangaan.

Flevo Campus voedselproducten zijn nu verkrijgbaar in de Almeerse super. De officiële lancering van het merk FC LOKAAL is op 9 september bij Albert Heijn Oosterwold. Op 14 september gaan experts in gesprek over fusion en voedselidentiteit in de Chinees-Indische restaurantcultuur in het Flevo Campus. Voor beide activiteiten graag even aanmelden als u erbij wilt zijn.

Petra doet verslag over haar interview met Lauren Swaen, fysiotherapeute bij Merem Medische Revalidatie en geeft een korte uitleg over de geschiedenis van de fysiotherapie. Verder start Woonwijs ook in Stedenwijk en Soraya Koning coördinator ouderenwerk bij de Schoor vertelt u meer hierover en hoe aan te melden.

Het bruist weer volop in Stedenwijk en omgeving van de activiteiten.

Veel leesplezier en tot de volgende maand.

Foto’s: van Valentin via Pixabay

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.