Wat wordt je gelukkig van het zonnetje en dat alles steeds groener wordt…de bloemen die bloeien…de vogels die fluiten…en nog veel meer…geniet ervan…We vieren deze maand weer volop met serieuze en niet serieuze zaken. We verbreden onze horizon en zorgen voor meer variatie in de artikelen…ervaar…lees en geniet…van de voordelen van brandnetelthee, samen met Aphrodite, onze mysterieuze gast.

Lynn heeft de afgelopen maanden de boekrecensies verzorgd en is nu onze nieuwe aanwinst als redactielid. Ze zal u in de toekomst blijven verassen met haar mooie boekrecensies, recepten en andere artikelen. Haar bijdrage in deze editie: 2 mei Wereld Tonijn Dag (met recepten: tonijnsalade en tonijnsteak), 6 mei Internationale Anti Dieet Dag (met een cheese cake recept), 10 mei De Europese Dag van de Beroerte, 20 mei Wereld Bijendag.

12 Mei is het Wereld Fibromyalgie Dag en om uw aandacht hierop te vestigen heeft Natalie Kramer een stuk geschreven over haar Burgerinitiatief Erken Fibromyalgie. De Patiëntenvereniging Fibromyalgie en Samenleving (F.E.S.) wilt samen met u een vuist maken voor mensen met fibromyalgie.

U krijgt nuttige informatie bij verhuizing van woningstichting de GoedeStede: De wooncoach maakt verhuizen gemakkelijker. Een bericht van VMCA, speciaal voor de mantelzorger, Mensen maken Almere en een artikel van Collectief Stedenwijk-Zuid Groen: Petitie tegen buitenzwembad in Spanningsveld bos.

De opbouwwerkers Bertyne en Sofiane van het wijkteam Stedenwijk-Literatuurwijk vertellen wat ze allemaal voor u kunnen betekenen en Petra schrijft over de initiatieven en missies van de Volkskantine en de Flevo Campus in: Gezonde voeding voor iedereen!

Verder twee boekrecensies van Lynn en Jane: Altijd dichtbij van Mark Janssen (met een kleurplaat, een video en een Spotify playlist) en Omdenken in communicatie van Berthold Gunster.

Om het Suikerfeest, Eid ul-Fitr te vieren, heb ik nog een recept voor het maken van Sewai, een zoete vermicellipap die op deze dag wordt gegeten.

Nog een fijne Moederdag aan alle moeders

Geniet van de mooie dagen en tot de volgende keer.

Foto’s Pixabay

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.