Oh wat een feest! Precies een jaar geleden was de eerste online editie van de Stedenwijker een feit. En wat zijn wij trots op hoe onze krant zich heeft ontwikkeld het afgelopen jaar. We hebben veel mooie artikelen gedeeld, we zijn op tv geweest, hebben in de krant gestaan en hebben steeds meer Stedenwijkers bereikt.

Door middel van polls en reacties proberen we interactiever te worden en we hadden twee winnaars voor onze kerstbomen wedstrijd. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een succesvol jaar. En we zijn van plan nog heel lang door te gaan. Ook deze maand hebben we weer een editie boordevol leuke artikelen, voor en door Stedenwijkers.

Feestcollage redactie gemaakt door Meinke (linksboven), (rechtsboven) Jane, (onder: vlnr) Hanna, Petra en Kim

Petra heeft deze maand een verslag geschreven over de activiteiten in de Wijkhoek, en interviewde een buurtbewoonster Kim de Ridder over een etenskastje in Stedenwijk Zuid. Omdat het deze maand Pasen is, hebben we een Paas kleurwedstrijd voor de kinderen. Nog een oproep aan kinderen van Stedenwijk om hun Kunstwerk voor Moederdag alvast op te sturen voor publicatie in mei.

Patrick interviewde de eigenaresse van ‘Mijn laatste ik’, een bedrijf dat foto’s en video’s maakt bij uitvaarten. Ramadan begint weer deze maand en daarom heeft Meinke haar recept Griekse gehaktballen met citroenrijst, daaraan geweid. Een snel en makkelijk te maken recept tijdens de Ramadan.

Samen hebben Meinke en ik, met Sofia en Zora, een tocht door de wijk gemaakt om alle mooie bloeiende bloemen te fotograferen. Ook leest u een interview met Rudolf Dekker, eigenaar van Aikido Almere, de dojo aan de Amsterdamweg. Meinke schrijft over haar beleving van Koninginnedag naar Koningsdag in Utrecht, Amsterdam en Almere.

Tijdens de coronapandemie moesten we anders omgaan met ons werk en werkgeluk. Begeleidingsdeskundige Marlies Jellema van Centrum voor werkgeluk vertelt hoe je kan bijdragen aan kwaliteit en geluk op de werkvloer. Lynn schrijft weer een mooie recensie van de thriller ‘Later’ van Stephen King.

Petra brengt een verslag, uit van de Opschoon dag die gehouden is op 19 maart met mooie foto’s. Zij heeft op een dinsdagmiddag de Crea-club bezocht in het Buurtcentrum De Inloop en u krijgt ook een verslag hierover. Verder nog berichten van het Schakelteam Almere, een handig activiteitenoverzicht van het Wijkteam Almere en Wmo-consulent Maarten Berkers stelt zich voor.

Wij willen graag nog heel lang leuke artikelen voor u maken over de wijk. De krant is eerst halfjaarlijks op papier uitgegeven. Deze editie nummer 2 2020 hebben we uit de oude doos voor u gehaald.

Maak een vergelijking met toen en nu. Geef ons een cijfer van 1 tot 10 en laat weten wat we goed doen en wat we kunnen verbeteren. We zijn ook erg benieuwd wat u van onze krant vindt en wat u nog meer zou willen zien. Laat uw ideeën achter in de reacties hieronder.

Het leukste idee krijgt een taart van ons ter ere van ons eenjarig bestaan per 1 april 2022.

Mocht u zelf een artikel willen schrijven over iets in Stedenwijk, dan kunt u altijd een bericht sturen naar destedenwijker@outlook.com.

Rest mij om u heel veel plezier te wensen bij het lezen van deze feestelijke jubileum-editie!

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.