20 Maart begint de lente en 27 maart gaat weer de zomertijd in. Het is bijna niet te geloven na al die natte dagen met zware storm, regen en wind. Als ik dit schrijf waait het buiten en is het erg bewolkt. De zon moeten we nog even op wachten….inmiddels kan je onze fleurige editie van maart lezen.

We hebben weer mooie berichten gemaakt. Lekker eten doet het altijd goed, laten we dus daarmee beginnen. We hebben twee recepten deze keer TAH CHIN een Iraanse rijstcake van Roootin’s Iranian Kitchen en Cassave friet met sperziebonen en chicken wings van Meinke.

8 Maart is het Internationale Vrouwendag met als thema solidariteit dit jaar. Kim schrijft vanuit haar visie een interessant stuk hierover. In dit bericht vermeldt zij dat er meegedaan kan worden met een Women’s march, vanaf de Esplanade en dat er een Almeerse Ladies Lunch is in het van der Valk hotel. Ja er komt meer..Op deze dag kan je ook die unieke vrouw tot uiting brengen in een portretfoto bij Buurtcentrum De Inloop, goed om te weten dat het niets kost. Maak jezelf mooi en zet jezelf even in het ‘zonnetje’.

16 Maart mag er weer gestemd worden voor de Gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingskrant komt na 2 maart uit en Hanna zal nog een bericht plaatsen met meer informatie. Het is belangrijk om te stemmen, wel stemmen anders heb je geen stem.

18 Maart is het Holi, een Hindoestaans lentefeest. Shakoentela Soedamah van de Shri Ganeshaschool vertelt over het ontstaan en de geschiedenis van dit feest en hoe het wordt gevierd bij haar op school.

19 Maart Nationale opschoon-dag in Stedenwijk en Anne Kuiper laat meer weten hierover. Er zijn verschillende initiatieven in Stedenwijk en in elke wijk kan er aangesloten worden om mee te doen. Lees het artikel voor meer informatie.

21 Maart is het Wereld Downsyndroom Dag en Patrick richt even de aandacht hierop. Hij heeft ook een interview gehad met een veteraan in onze wijk, Jan-Willem Hekkelman en heeft een spannend verslag gemaakt.

Lees over het ontstaan van De Zeemeermin, de Mural aan de Doesburgkade gemaakt door Bozorg Khazraie.

Maak kennis met Bert van Eekeren coördinator Autisme Netwerk Almere en proces begeleider Samen Sterk in de Wijk. Charlotte heeft een andere baan en we bedanken haar voor al haar geleverde werk in de wijk. Bedankt Charlotte!

We hebben iets nieuws dit keer: een boekrecensie geschreven door Lynn Huitinga. Het boek van Karin Bloemen, Mijn ware verhaal. We zullen met regelmaat een boekrecensie plaatsen. Blijf dus de Stedenwijker lezen.

Mocht je, je toch vervelen na al dit moois gelezen te hebben. Dan kan je langs bij Buurtcentrum De Inloop om samen leuke bordspelletjes te doen. Je heet dan wel een ‘Lazy Sunday Gamer’, maar het mag op de zondag in de oneven weken.

Have a happy

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.