De herfst is al volop van start. Het is fris, onstuimig weer. Laat het buiten maar regenen en waaien. Blijf even gezellig binnen. Ga lekker zitten op de bank en lees onze oktobereditie.

Om toch nog een beetje na te genieten van de zomer vertelt Jane in deze editie over bananenplanten die nog volop in bloei staan bij de buurvrouw. We hebben een ontzettend drukke septembermaand gehad met heel veel activiteiten. World Cleanup Day heeft Stedenwijk weer een stukje opgeruimder gemaakt. Anne Kuipers doet in deze editie verslag van deze geslaagde dag in Stedenwijk Zuid.

2 Oktober is het Werelddag voor Boerderijdieren en 4 oktober Werelddierendag. Als je dan toch even naar buiten wil, dan kun je 2 oktober terecht voor een gezellige (boerderij)dierenmiddag op Kinderboerderij Den Uylpark.

Kim schrijft het verslag over het interview van haar dochter Sofia, kinderambassadeur voor De Nieuwe Bibliotheek en leerling van De Achtbaan, met Raisa, leesconsulent voor de schoolbibliotheken De Achtbaan en De Driemaster. Dit in het kader van De Internationale Dag van de Schoolbibliotheek op 3 oktober.

Het netwerkwerkteam (G)oud nodigt je uit voor haar volgende bijeenkomst in Almere op donderdag 6 oktober van 16.00 – 19.00 uur. Aanmelden via goud@almere.nl.

Lees verder het spannende verhaal van Patrick, Bosnië deel 3. Het Huis van Vrede nodigt je uit om de eindceremonie op 9 oktober bij te wonen van the Garden of Peace op de Floriade Expo Almere.

25 oktober is de Dag van de Kunstenaar. In deze editie lees je over 3 kunstenaressen in Almere: Jearmeline Anita, Irma van Zijl en Chaeli Ashlyn. Verder heb ik een artikel toegevoegd over de activiteiten rond deze dag. Op deze dag is het ook pastadag, vier het met ‘aglio e olio’.

Lynn schrijft een boekrecensie over het ontroerende verhaal van Isa Hoes en Antonie Kamerling ‘Toen ik je zag’. Oktober staat natuurlijk bekend om Halloween. Halloween is griezelen en bij griezelen denk ik meteen aan spinnen! Een leuk en informatief stukje over deze achtpotige vrienden.

Een bericht nog van De Schoor voor de jongeren tussen de 10 en 17 jaar. Meld je aan voor EZ Cook’n om simpele gerechten zoals pasta, muffins etc. te leren koken.

Veel leesplezier en tot de volgende maand.

Volg ons ook op Facebook

Uitgelichte foto: Stefan Kellar via Pixabay

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!