Muurschildering van een vos.

Geniet u ook zo van het mooie weer? De zomer is gearriveerd met al het moois wat erbij hoort. Een heerlijk zonnetje, alles bloeit, vlinders fladderen voorbij, het geluid van de gierzwaluwen terwijl ze elkaar achterna vliegen tovert een glimlach op mijn gezicht.

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. De laatste loodjes voordat we mogen genieten van een welverdiende vakantie. Maar bij de Stedenwijker zitten we natuurlijk nooit stil, en ook deze maand hebben we weer een zinderende editie voor u.

De maand juli zit vol met bijzondere dagen. Het begint op 1 juli met keti koto en ter ere van deze dag heeft Lynn een recept voor heri heri met ons gedeeld. Wereld UFO dag is op 2 juli, Petra vertelt ons over de mysteries rondom deze vliegende objecten.

Op 7 juli is het niet alleen Wereld Chocolade Dag, waar Jane een heerlijk artikel voor heeft geschreven, maar ook de Dag van het Sprookje. Lynn schrijft daarom over de oorsprong van diverse sprookjes. Boeken en chocola, mijn ideale vakantie combinatie.

Het Ouder en Kind Festival vindt dit jaar plaats op zondag 17 juli, dit wilt u niet missen! Op 18 juli is het Nelson Mandela-dag en Bertyne vertelt over de voordelen van vrijwilligerswerk. Deze maand doet onze Stedenwijkse veteraan Patrick verslag over zijn tijd in Bosnië Herzegovina. Mocht u na dit spannende verhaal bang zijn voor nachtmerries, dan heeft Petra nog een artikel over dromenvangers voor u.

We hebben een artikel over Kindervakantieland. Dit is een prachtig kamphuis bij de Kemphaan, voor kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om op vakantie te gaan, zodat ze toch op vakantie kunnen. Ook goed om te weten dat er nog volop sport en spel mogelijkheden zijn op het Clarence Seedorf Playground voor jong en oud tot de zomervakantie.

Het Schakelteam heeft weer een mooi verhaal voor u over een gebeurtenis in de wijk. Tot slot wil ik u nog wijzen op alle mooie muurschilderingen die er afgelopen jaar nog zijn bijgekomen op de boulevardflats.

Kortom, genoeg om u te vermaken, als u lekker in de tuin in het zonnetje zit. Wij wensen u veel leesplezier en een zinderende, zonnige zomer toe en geniet van de Summer Rice Dish van Meinke.

Foto door: Meinke Fisscher

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.